17.04.2012

Прозорість компанії забезпечить їй успішний вихід на міжнародний ринок капіталів

Вихід на міжнародні ринки капіталів залежить більше від прозорості та зрозумілості конкретної групи компаній, а не лише від галузі, в якій вона себе реалізовує.

Таку думку висловив керуючий партнер юридичної компанії ОМР Микола Орлов у коментарі УКРІНФОРМу.

"Можна бути лідером і заробляти гроші там, де всі інші лише втрачають. Багато наших клієнтів розуміють це і готуються до розміщення. Шлях до ІРО не близький (в середньому - 2 роки) і чим раніше почнеш, тим краще. Потрібна дуже ретельна підготовка, зокрема з юридичного боку", - сказав М.Орлов.

В умовах обмеженого і дуже дорогого банківського кредитування ІРО залишається практично єдиною можливістю подальшого розвитку і збільшення вартості бізнесу. На думку експерта, найцікавішими галузями для розміщення залишаються агробізнес і переробка, тобто ті галузі вже не перший рік є "лідерами глядацьких симпатій" як в Україні, так і за її межами.

Початок року продемонстрував інтерес як вітчизняних, так і іноземних інвесторів до проектів в Україні.

"І це природно, адже результати стабільного зростання капіталізації, які демонструють провідні агрохолдинги з українськими активами (такі як "Кернел", "Астарта", МХП та ін.) говорять самі за себе", - сказав М.Орлов.

На думку експерта, ринок юридичних послуг в Україні у 2012 році продовжуватиме зростання, оскільки економіка країни виходить з кризи.

"Юриспруденція не живе сама по собі, вона обслуговує бізнес. І якщо він розвиватиметься, то і правовий сектор піде в гору. Однозначно нижчу точку кризи економіка нашої країни пройшла, тому ринок юридичних послуг продовжуватиме свій прогресивний розвиток", - підсумував М.Орлов.

Детальніше питання інвестування в українську економіку та підготовки до IPO обговорюватимуться за участю представників юридичного ринку на Міжнародній конференції "Гроші для бізнесу, бізнес для грошей" www.pcg-conference.com.ua 18 квітня 2012 року у Києві.

Програма Міжнародної інвестиційної конференції складена з урахуванням реальних варіантів реалізації завдань бізнесу в умовах економічної турбулентності та дає змогу знайти конкретні рішення щодо залучення капіталу для подальшого розвитку, збільшення вартості та розширення виробництва компаній.

Орлов Микола