12.06.2015

Юридична фірма ОМП виступила юридичним радником власників Групи “Агрокультура” в транзакції обміну її активів в Україні на активи MHP S.A. у Російській Федерації.

Юридична фірма ОМП виступила юридичним радником Групи компаній “Агрокультура” у зв’язку з обміном активів у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях України на активи з вирощування зерна групи компаній “Воронеж Агро Холдинг” Групи компаній MHP S.A. у Воронезькій області Російської Федерації.

Трансакція була структурована як обмін акціями. Трансакція також включала обмін внутрішньо груповими заборгованостями сторін. Трансакція представляла собою чистий своп без грошових коригувань і на основі рівного оборотного капіталу.

Земельний банк українських компаній групи “Агрокультура” становить 60 тис. га землі, потужності зберігання зернових культур - 90 тис. тон. Під управлінням групи “Воронеж Агро Холдинг” знаходиться земельний банк загальною площею 40 тис. га і потужності зі зберігання зернових у 150 тис. тон.

Юристи ЮФ «ОМП» під керівництвом партнера фірми Ярослава Свердліченка, старшого юриста Анни Кремньової та юриста Олексія Сапури  надавали юридичний супровід проекту на всіх стадіях його реалізації, включаючи структурування угоди, участь у переговорах із партнером, підготовку документів транзакції та остаточне закриття угоди.