01.08.2014

Перевірки підприємств, установ та організацій будь-якими контролюючими органами тимчасово забороняються

Інформація стосується діяльності підприємств, установ, організацій будь-якої форми власності в Україні

Шановні пані та панове,

Інформуємо Вас про те, що 31 липня 2014 року Верховною Радою України були запроваджені зміни до державного бюджету України на 2014 рік, у зв’язку із чим на 70% було скорочено видатки на органи державного контролю та нагляду. Відповідні зміни викладені у Законі про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників) від 21.07.2014 року, №4308а (далі – Закон №4308а).

На підставі цього Законом №4308а також передбачається, що перевірки підприємств, установ та організацій будь-якими контролюючими органами тимчасово забороняються. Таке обмеження діятиме до кінця 2014 року.

Вказаним Законом №4308а закріплений перелік винятків, коли перевірки все ж можуть проводитися. До таких випадків належать, зокрема:

- проведення перевірок з дозволу Кабінету Міністрів України;

- ініціювання перевірки безпосередньо підприємством, що перевірятиметься; або

- проведення перевірки Державною фіскальною службою (усі податкові перевірки).

* * *

У випадку виникнення необхідності у більш детальному роз’ясненні положень законодавства, будь ласка, звертайтесь до нас у будь-який зручний для Вас час

З повагою, Юридична фірма «ОМП»